Hírek

Összes híreink

2024.06.02
GINOP Plusz 2.1.3-24
70%-os vissza nem térítendő támogatás eszközbeszerzéshez
................................................
2024.03.14
GINOP Plusz-1.4.3-24
Elindult a „KKV Technológia Plusz hitelprogram” felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése
................................................
2024.02.13
GINOP Pluszhoz kapcsolódó új források
Nagy lépés előre: Új lehetőségek a magyar vállalkozásoknak - 900 milliárd forint EU-s támogatás
................................................
2022.01.02
GINOP Plusz-1.2.3-21
Legnépszerűbb gépbeszerzési és ingatlan fejlesztési pályázat ismét megjelent!
................................................
2021.03.16
GINOP Plusz
GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM PLUSZ (GINOP Plusz).
................................................

Hírek


Akcióterv 2009-2010

<<< Vissza
 
2009.01.29

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján megtekinthetők a kormány által már elfogadott Új Magyarország Fejlesztési Terv operatív programjainak 2009-2010-es akciótervei, amelyekben szerepelnek a gazdasági válság hatásai miatt szükségessé vált forrásátcsoportosítások, könnyítések.

A 2007-2013 közötti időszakra szóló Új Magyarország Fejlesztési Terv részeként az egyes ágazatok és régiók fejlesztési céljait és irányait a fejlesztési tervhez hasonlóan hét évre szóló, úgynevezett "operatív programok" tartalmazzák. Ezeken az operatív programokon belül két évre szóló akciótervek rögzítik az egyes ágazatok konkrét feladatait, fejlesztéseit. A Gazdaságfejlesztési Operatív Program 1., a K+F és innováció a versenyképességért prioritása ösztönzi a gazdaságban hasznosuló olyan ipari kutatás és kísérleti fejlesztési tevékenységeket, amelyek a vállalkozások, egyetemek és kutatóintézetek közötti szoros innovációs együttműködésben valósulnak meg; valamint a kutatási tevékenységnek és az innovatív vállalkozásoknak fizikailag is helyet adó innovációs és technológiai parkok létesítése és a meglevő intézmények fejlesztése. Gazdaságfejlesztési Operatív Program 2. prioritása a növekedési potenciállal rendelkező vállalkozások (kiemelten a kkv-k) komplex fejlesztése. Ennek eléréséhez szükséges a technológiaintenzív tevékenységek további kiépítése, a magas hozzáadott-értékű termelés és stratégiai szolgáltatások hazai meggyökereztetése, foglalkoztatásban betöltött szerepének erősítése. A prioritási tengelyben megjelenő beavatkozások esetében különösen fontos az egyes vállalkozásfejlesztési projekteken belül a vállalati szervezet és humánerőforrás fejlesztésének, az IKT technológia és alkalmazások használatának, illetve az üzlet- és piacfejlesztési tevékenységeknek az integrálása. Környezet Energia Operatív Program 4. prioritása a megújuló energiaforrás-felhasználás növelése. A prioritás azokat az elsősorban önkormányzatok és önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok valamint vállalkozások által megvalósítandó hő- és/vagy villamosenergia-termelésre, bioetanol előállításra fókuszáló projekteket kívánja támogatni, amelyek eredményeként a megújuló energiaforrásokból és hulladékból termelt hő- és villamos energia részaranya a teljes hazai energiafogyasztáson belül növekszik, hozzájárulva a fosszilis energiahordozók felhasználásával járó CO2 kibocsátás mérsékléséhez. Túlnyomórészt kis-közepes méretű projekteket támogat, az adott projekt megtérülési paramétereitől és a kedvezményezettől függően, 10-80% közötti arányban.

http://www.nfu.hu

Díjmentes előminősítés

A pályázati előminősítéshez küldje el cége adószámát és egy rövid leírást a fejlesztési elképzeléséről az alábbi email címre:

info(kukac)prospera.hu


Pályázat számláló:

Nyertes pályázatok száma:       1.719 db sikeres pályázat
Sikerességi arány:                   99 % felett
Összes  elnyert támogatás:       64,98 Mrd Ft
 
(2024.03.02-i állapot)